Vizitează Sfântul Munte Athos alături de Basilica Travel

Agentia de pelerinaje a Patriarhiei Române invită pelerinii la o experiență duhovenicească aparte, într-un pelerinaj în Sfântul Munte Athos.

Basilica Travel anunţă cu bucurie că a reluat pelerinajele în Sfântul Munte, unde anual mii de pelerini își găsesc liniștea sufletească.

Pelerinajul se desfăşoară pe parcursul a 8 zile. Itinerariul este disponibil aici.

Pelerinii se pot înscrie la numerele disponibile pe site-ul agenției sau pe canalele de social media: Pelerinaje Basilica Travel (Facebook) și basilica.travel (Instagram).


Athosul prin lentila foto Basilica


Sfântul Munte al Athonului este o peninsulă legată de pământul Greciei în partea dinspre miazăzi, având celelalte trei părți scăldate de Marea Egee. Lungimea Sfântului Munte este de 60 km, iar lățimea variază între 12 și 18 km.

Cele 20 de mănăstiri din Athos, în ordinea după care sunt așezate în catalogul mănăstirilor atonite, sunt următoarele: Marea Lavră, Vatopedu, Iviru, Hilandaru, Dionisiu, Cutlumuș, Pantocrator, Xeropotamu, Zografu, Dohiariu, Caracalu, Filoteu, Simonopetra, Sfântul Pavel, Stavronichita, Xenofont, Grigoriu, Esfigmenu, Sfântul Pantelimon (Russikon) și Constamonitu.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu


Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica & @BasilicaPhotos

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro!

Comentarii Facebook


Știri recente