Vizitează de acasă expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”

Pandemia Covid-19 ne constrânge să petrecem mai mult timp acasă pentru a nu contribui la răspândirea virusului, însă nu ne opreşte de la consumul de cultură pus la dispoziţie prin platformele digitale.

Institutul Cultural Român oferă acces gratuit, prin mediul online, la expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”, vernisată la palatul Artelor BOZAR din Bruxelles, în perioada octombrie 2019 – februarie 2020.

Cifrele oficiale arată că sculpturile artistului român au atras mai mult de 85.000 de persoane, un număr record pentru o expoziţie dedicată unui artist român peste hotare.

Expoziţia a fost parte integrantă a festivalului EUROPALIA desfăşurat sub patronajul Familiei regale a Belgiei.

„Brâncuşi. Sublimarea formei” a reunit fotografii şi documente, opere de artă din mari muzee ale lumii precum: Tate Gallery din Londra, Muzeul Rodin şi Centrul Pompidou din Franţa, Muzeul Hirshhorn din Washington şi Muzeul Guggenheim din New York, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul de Artă din Craiova, dar şi o lucrare din colecţia Academiei Române.

ICR a fost coordonatorul participării României la cea de-a 27 a ediţie a Festivalului EUROPALIA, proiect de anvergură desfășurat în perioada octombrie 2019 – februarie 2020 şi implementat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii şi Identității Naționale și Secretariatul General al Guvernului, alături de Asociația EUROPALIA International.

EUROPALIA este unul dintre cele mai importante festivaluri de artă din lume și este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia.

Este organizat o dată la doi ani.

Festivalul a debutat în 1969 și are un caracter multidisciplinar: arte vizuale, artele spectacolului, muzică, film, literatură, educație culturală.

Cea de-a 27-a ediție a festivalului a fost dedicată României.

Sursa foto: Capital

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…