Vizite pastorale în trei parohii buzoiene

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a efectuat, duminică, 10 iulie 2016, vizite pastoral-misionare în trei parohii din Protoieria Buzău I. Ierarhul, însoțit de Pr. Alin Leontin Balica – consilier eparhial la Sectorul Administrativ-bisericesc, și Marian Gegea – consilier eparhial la Sectorul Cimitire, monumente și servicii funerare, a vizitat parohiile Clondiru, Ulmeni și Lipia I, unde a asistat la Sfânta Liturghie și a adresat câte un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți la slujbă.

Pornind de la pericopa evanghelică a Duminicii a 3-a după Rusalii (cf. Matei 6, 22-33), Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a arătat că, întâi de toate, trebuie să avem grijă de suflet și de dobândirea vieții veșnice, iar apoi să ne îngrijim de cele necesare vieții biologice.

„Omul nu este o simplă ființă necuvântătoare, ci o persoană creată de Dumnezeu după chipul Său și cu menirea de a ajunge la asemănarea cu El. Fiind alcătuit din trup și suflet, el este chemat să ofere mai întâi hrană duhovnicească sufletului, întrucât acesta constituie partea superioară și nemuritoare a ființei umane, după care se va îngriji și de trup, asigurându-i hrană, băutură, îmbrăcăminte și adăpost în fața intemperiilor. Tocmai de aceea, este nevoie ca, în fiecare duminică și sărbătoare, credincioșii să vină în Casa lui Dumnezeu, pentru a se ruga împreună și a primi de la Părintele ceresc hrana spirituală pentru suflet.

Nu este greșit să ne preocupăm de dobândirea celor strict necesare trupului, dar să nu o facem într-o manieră obsesivă și egoistă, excluzându-L pe Dumnezeu din viața noastră. Din nefericire, mulți semeni de-ai noștri, ignorându-L cu bună știință pe Dumnezeu, Izvorul vieții noastre și Dătătorul tuturor bunătăților, se preocupă de lucrurile materiale, ca și cum ar trăi veșnic, aici, pe pământ. Or, Mântuitorul ne îndeamnă să fim înțelepți în stabilirea priorităților: să alegem întâi grija față de suflet și, în plan secundar, să ne îngrijim de trup, fiind încredințați că Părintele ceresc ne va dărui atât hrana spirituală, cât și pe cea trupească“, a spus Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

Aceste vizite pastorale desfăşurate la nivelul Eparhiei au ca scop dinamizarea vieţii parohiale, prin implicarea activă a preoților și a credincioșilor în activitatea misionară, liturgică și educativ-catehetică a Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente