Vizite canonice în Protopopiatul Sebeş

Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a efectuat luni, 9 martie, o serie de vizite canonice în parohiile Acmariu, Balomir, Băcăinţi, Mereteu, Sărăcsău, Şibot, Valea Vinţului, Vinţu de Jos I, Vinţu de Jos II şi Vurpăr, informează „Ziarul Lumina”.

Cu această ocazie, ierarhul i-a îndemnat pe preoţii slujitori şi pe credincioşii care l-au întâmpinat în cele zece parohii să se concentreze mai mult asupra propriilor trăiri, asupra complexităţii legăturii dintre minte, trup şi suflet, asupra stării de conştientizare a prezentului personal şi de înnobilare a misiunii sfinte de zi cu zi. IPS Arhiepiscop Irineu a insistat pe faptul că adevăratul post este acela care îmbină în mod fericit aspectul trupesc cu cel sufletesc al vieţii omului; reţinerea de la anumite mâncăruri trebuie să fie însoţită mereu de reţinerea de la păcate, de efortul de a trăi sincer, curat şi demn, într-un progres sufletesc continuu, conform celor precizate de pr. Florin Croitoru, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

„Cu o frecvenţă îmbucurătoare, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu îi cercetează cu părintească grijă pe preoţii încredinţaţi spre păstorire şi comunităţile în care aceştia îşi desfăşoară misiunea încredinţată de ierarhul lor. Evaluarea lucrărilor care se desfăşoară în teritoriu şi a problemelor cu care se confruntă sfinţiţii slujitori, vizitarea bisericilor, a caselor parohiale şi a localităţilor, precum şi sfaturile pentru îmbunătăţirea comunicării preoţilor cu diferite categorii de credincioşi, reprezintă ocazii binevenite şi prilejuri de reflexie de o mare profunzime, deoarece fiecare întâlnire marchează o creştere sufletească şi o înaintare în trăirea comună a credinţei ortodoxe“, a spus pr. Florin Croitoru.

Comentarii Facebook


Știri recente