Vizite canonice în Protopopiatul Sebeş

Perioada Postului Mare este un răstimp special, în care suntem îndemnaţi ca împreună să ne îndreptăm privirea către interiorul propriei existenţe, în vederea conturării unei noi perspective asupra lucrurilor materiale şi a relaţiei cu noi înşine, cu oamenii şi cu Dumnezeu. În acest context spiritual aparte, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a efectuat luni, 9 martie 2015 o serie de vizite canonice în parohiile Acmariu, Balomir, Băcăinţi, Mereteu, Sărăcsău, Şibot, Valea Vinţului, Vinţu de Jos I, Vinţu de Jos II şi Vurpăr.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe preoții slujitori şi pe credincioşii care l-au întâmpinat în cele zece parohii să se concentreze mai mult asupra propriilor trăiri, asupra complexităţii legăturii dintre minte, trup şi suflet,asupra stării de conştientizare a prezentului personal şi de înnobilare a misiunii sfinte de zi cu zi. Arhipăstorul a insistat pe faptul că adevăratul post este acela care îmbină în mod fericit aspectul trupesc cu cel sufletesc al vieţii omului; reţinerea de la anumite mâncăruri trebuie să fie însoţită mereu de reţinerea de la păcate, de efortul de a trăi sincer, curat şi demn, într-un progres sufletesc continuu.

„Cu o frecvenţă îmbucurătoare, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu îi cercetează cu părintească grijă pe preoții încredințați spre păstorire și comunităţile în care aceștia își desfășoară misiunea încredinţată de ierarhul lor. Evaluarea lucrărilor care se desfăşoară în teritoriu şi a problemelor cu care se confruntă sfinţiţii slujitori, vizitarea bisericilor, a caselor parohiale și a localităților, precum şi sfaturile pentru îmbunătăţirea comunicării preoţilor cu diferite categorii de credincioşi, reprezintă ocazii binevenite şi prilejuri de reflexie de o mare profunzime, deoarece fiecare întâlnire marchează o creștere sufletească şi o înaintare în trăirea comună a credinței ortodoxe. Vizitele canonice ale Ierarhului nostru în Protopopiatul Sebeş și momentele de bucurie sufletească comună din această zi au, cu siguranţă, rolul de a încuraja şi inspira sufletele preoților pe calea postului și de a le umple de entuziasmul slujirii lui Hristos, pregustând, astfel, lumina şi bucuria Slăvitei Învieri”, a precizat Pr. Florin Croitoru

Comentarii Facebook


Știri recente