Vizita Patriarhului Alexandriei în Patriarhia Română

Unul dintre oaspeții de seamă ai Bisericii noastre în 2011 a fost Preafericitul Părinte Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi, în perioada 26 octombrie-2 noiembrie, informează TRINITAS TV. Patriarhul României l-a întâmpinat pe Patriarhul Alexandriei în ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie. Cu această ocazie a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

Patriarhul Alexandriei i-a mulțumit Patriarhului României pentru primirea deosebită și pentru dragostea și purtarea de grijă, în duhul iubirii frățești.

În ziua de prăznuire a Cuviosului Dimitrie cel Nou, cu prilejul celui de-al doilea hram al Catedralei patriarhale, în apropierea lăcașului de cult, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de Preafericitul Părinte Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi.

Patriarhul Alexandriei le-a vorbit miilor de credincioși prezenți pe Dealul Patriarhiei despre Cuviosul Dimitrie cel Nou din Basarabi.

Preafericitul Părinte Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi a participat și la ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, dedicată Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii. De asemenea, Preafericirea Sa a luat parte la manifestările prilejuite de canonizările Sfinților ierarhi transilvăneni Andrei Șaguna și Simion Ștefan, la Sibiu și Alba Iulia, prilej cu care a lăudat credința poporului român.

Vizita în țara noastră a Preafericitului Părinte Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi, s-a încheiat pe 2 noiembrie. Preafericirea Sa și delegația însoțitoare au plecat spre Egipt, de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, unde au fost conduși de către Patriarhul României.

La rândul său, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit Patriarhului Alexandriei pentru vizita făcută în România.

Comentarii Facebook


Știri recente