Vizită pastorală la Şcoala Gimnazială din localitatea Sântimbru

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, însoţit de părintele Petrişor Muntean, Inspector eparhial, a vizitat joi, 28 ianuarie 2016, Şcoala Gimnazială Ioan de Hunedoara din localitatea Sântimbru, după cum ne-a transmis Pr. Bogdan Avram, Secretar eparhial.

Această instituţie este condusă de Dl. Prof. Daniel Fonoage, membru în Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei şi în Adunarea Naţională Bisericească. Ierarhul a stat de vorbă cu elevii claselor V-VIII, precum şi cu cadrele didactice, oferindu-le învăţături şi sfaturi duhovniceşti pentru formarea lor.

Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit învăţăceilor despre Copilul Iisus din Nazaret, care încă de mic s-a deprins cu învăţătura, cu buna purtare, cu ascultarea şi cu rugăciunea.

„Tineri, doresc să găsească sens în viaţă şi e bine să privească spre un model pe care să îl urmeze. Atunci vor şti cum să trăiască frumos şi să guste din plin farmecul acestei vieţi pământeşti care deşi este supusă devenirii şi morţii, este o antecameră a eternităţii fericite, un pridvor al veşniciei. Acest model este Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente