Vizită pastorală la Școala Gimnazială ,,Constantin Găvenea” din Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat marți, 21 martie 2017, o vizită pastorală la Școala Gimnazială Constantin Găvenea din Tulcea, a precizat părintele Felix Neculai, consilier cultural al Eparhiei.

În cadrul vizitei, Preasfinția Sa a participat la dezbaterea intitulată Postul cel Mare și apropierea sărbătorilor pascale. La manifestare au fost prezenți elevii clasei a VI-a a instituției de învățământ  tulcene. În timpul activității, elevii au susținut un program religios – artistic în cadrul căruia au fost citite poezii religioase și laice.

La eveniment au luat parte: părintele Ionuț Raul Grosu, consilier învățământ și activități cu tineretul, profesorul de religie al școlii, precum și alte cadre didactice.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat importanța și necesitatea postului în viața creștinilor. De asemenea, PS Visarion a vorbit și despre frumusețea celei mai mari sărbători creștine, Sfintele Paști. La final, Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe elevi și le-a oferit iconițe și daruri.

__________

Activitatea desfășurată se înscrie în cadrul Programului de activități religios – educative pe anul 2017 derulat de  Sectorului Învățământ și activități cu tineretul din cadrul Episcopiei Tulcii.

Comentarii Facebook


Știri recente