Vizită pastorală la românii din sud-vestul Norvegiei

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nod i-a vizitat în perioada 30 octombrie – 01 noiembrie 2015 pe preoții și credincioșii români din sud-vestul Norvegiei, informează episcopiascandinavia.se.

Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, sâmbătă, 31 octombrie 2015, în parohia românească din orașul Kristiansand, în partea de sud a Norvegiei, unde a botezat al patrulea copilaș într-o familie de tineri ortodocși români din comunitatea euharistică. În după-amiaza zilei a ajuns la Stavanger, pe coasta de vest a Norvegiei, unde slujirile liturgice și misionare au fost încununate de Taina Sfintei Liturghii, săvârșită duminică 1 noiembrie 2015, în biserica parohiei românești din Stavanger.

Cu acest prilej, în biserica din Stavanger, arhiereul, preoții și credincioșii au cinstit Icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea – Stăpâna fiordurilor. Părintele Episcop Macarie, tâlcuind înțelesurile adânci ale pericopei evanghelice după Luca, referitoare la Săracul Lazăr și bogatul nemilostiv, a arătat că la sânul Maicii Domnului, ne odihnim așa cum s-a odihnit Lazăr în sânul lui Avraam, Maica Domnului fiind Raiul cel de taină al Ortodoxiei.

Părintele paroh Cristian Silviu Comănescu a adus mulțumiri părintelui episcop și tuturor care l-au însoțit în slujirile din aceste zile. Ierarhul a binecuvântat cu aghiasmă și untdelemn sfințit pe credincioși, încurajându-i prin sfat și rugăciune pe calea mântuirii iar copilașii au primit daruri din mâna părintelui lor sufletesc.

Comentarii Facebook


Știri recente