Vizită pastorală la românii din capitala Norvegiei

În zilele de 10 și 11 octombrie 2015 Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul românilor din capitala Norvegiei, Oslo. Cu acest prilej, în duminica a XXI-a după Rusalii, din 11 octombrie 2015, în biserica parohiei românești din Oslo, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie și a botezat două fetițe din comunitatea românească, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei Europei de Nord.

Tâlcuind pericopa evanghelică după Luca 8, 5-15, referitoare la Pilda Semănătorului, ierarhul a arătat că Marele Semănător, Mântuitorul Iisus Hristos ne cheamă pe toți să fim semănători, pentru a însămânţa căldura credinţei ortodoxe în pământul sufletesc rece al Nordului, așteptând cu nădejde primăvara duhovnicească, pentru a rodi căldura cuvântului lui Dumnezeu în inimile înghețate ale oamenilor.

Preotul Paroh Marius Alin Țeican a mulțumit Preasfințitului Părinte Macarie pentru slujirea sa părintească de la Oslo, iar la finalul slujbei, Părintele Episcop Macarie a miruit credincioșii și le-a oferit cărți de folos sufletesc. Copiii din comunitate au primit din partea ierarhului mai multe daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente