Vizită pastorală în Parohia Recea Mică, Protopopiatul Zalău

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului s-a aflat duminică, 16 februarie 2014, în mijlocul credincioșilor Parohiei Recea Mică, Protopopiatul Zalău, săvârșind în biserica parohiei Sfânta Liturghie. La slujbă au fost prezenți numeroși credincioși, veniți nu numai din parohie, ci și din alte localități, a precizat Arhid. Adrian Onica.

Parohia Recea Mică a fost înființată în anul 2006, părintele paroh Mihai Dobocan fiind primul preot al acestei comunități. Nefiind ridicată o biserică în sat, primele slujbe s-au săvârșit în școala dezafectată din localitate, iar în același an a fost sfințită de către Preasfințitul Părinte Petroniu piatra de temelie pentru un nou locaș de cult. Prin strădania celor 26 de familii și a celor 24 de văduvi din localitate precum și ale altor binefăcători, ridicarea locașului de cult a evoluat cu repeziciune, biserica fiind târnosită în anul 2013, cu prilejul hramului, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…