Vizită pastorală în orașul Pitești

În Duminica Vameșului și Fariseului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în paraclisul bisericii din Parohia „Izvorul Tămăduirii” – Expo-Parc, aflat în cartierul Ceair din municipiul Pitești.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură, amintind de progresele făcute de parohie din anul 2009 și până în prezent.

Noul paraclis a fost sfințit anul trecut în ziua de cinstire a Sfântului Ioan Gură de Aur care a devenit al doilea ocrotitor al bisericii aflate în construcție.

Construcția se află pe un teren atribuit parohiei în anul 2008 de către Consiliul Județean Argeș. În luna octombrie, același an, pentru consolidarea terenului s-au introdus pe o adâncime de 10 m piloni din beton armat.

Pentru oficierea Sfintei Liturghii, în anul 2009 a fost construit provizoriu un paraclis din lemn, care a fost sfințit în ziua de 11 octombrie de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

Lângă acesta au început lucrările la biserica mare construită din zid, proiectul fiind realizat de către trei ani a fost turnată fundația, urmată de construirea demisolului care a fost acoperit cu placă ciment. Acesta a fost transformat în sațiu liturgic unde credincioșii parohiei pot participa la sfintele slujbe oficiate în timpul anului.

Conform proiectului, noua biserică din zona Expo-Parc va avea înălțimea maximă de 24 m de la nivelul plăcii superioare a demisolului.

Lucrările sunt coordonate de preot paroh Grecu Nicolae și preot Odă Nicolae, sub permanenta supraveghere a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și a Sectorului Economic și Construcții din cadrul Eparhiei.

În cadrul Sfintei Liturghii oficiată astăzi în Parohia Expo Parc, diaconul Marin Ion a fost hirotonit preot pentru Parohia Humele, iar teologul Ștefan Daniel a fost hirotonit diacon onorific.

Comentarii Facebook


Știri recente