Vizită la azilul pentru invalizi și pensionari din Chișinău

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, împreună cu pr. Gheorghe Ioniță, protopop de Chișinău, au vizitat luni, 22 septembrie, Azilul republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău, unde au adus în dar peste 200 de kilograme de struguri, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei. Preasfinția Sa a făcut o vizită asemănătoare și în data de 19 septembrie, informează Ziarul Lumina.

„I-am văzut data trecută pe câțiva dintre cei instituționalizați aici și am convenit cu părintele protopop că acum, când este perioada fructelor, ar fi potrivit dacă reușim să aducem ceva pentru a le diminua amarul vieții. Niște struguri proaspeți și dulci sunt poate cei mai potriviți pentru această perioadă. A face bine este o vocație a creștinului”, a spus Preasfințitul Părinte Antonie.

Azilul republican pentru invalizi și pensionari din orașul Chișinău funcționează din 1976. Capacitatea este de 210 locuri. În prezent în azil se află 152 de persoane, cazate temporar sau permanent. Instituția oferă servicii de întreținere completă, asistență medicală și socială.

Comentarii Facebook


Știri recente