Vizită în Arhiepiscopia Bucureştilor a delegaţiei greceşti care a adus moaştele Sf. Ier. Visarion

O delegaţie de la Mănăstirea Dusikon din Grecia, condusă de Părintele Visarion, epitropul Mănăstirii, a adus ieri, 13 mai 2016, moaştele Sfântului Ierarh Visarion, Arhiepiscopul Larisei, la Mănăstirea Pantocrator din Drăgăneşti Vlaşca, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, cu prilejul hramului Paraclisului Mănăstirii.

Delegaţia, însoţită de Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, a vizitat astăzi, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Mănăstirea Cernica şi câteva dintre bisericile din Bucureşti care îl au ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Visarion, după cum ne-a precizat Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier patriarhal.

La Mănăstirea Cernica membrii delegaţiei au fost întâmpinaţi de Pr. Stareţ. Aici au vizitat lăcaşul de cult, s-au închinat la moaştele Sfântului Calinic de la Cernica şi ale Sfântului Gheorghe de la Cernica, au vizitat şi biserica veche din insulă, casa şi muzeul Sf. Calinic. Preasfinţitul Părinte Galaction a rostit un cuvânt în care le-a vorbit miilor de pelerini prezenţi despre viaţa Sfântului Visarion şi legăturile cu Ţara Românească şi credincioşii din Capitală şi judeţele limitrofe.

Tot în această zi a fost săvârşită şi slujba parastasului pentru Părintele Ierod. Visarion Iugulescu.

În continuare, delegaţia a vizitat Biserica Sfântul Visarion din strada Sfântul Visarion. Aici a fost întâmpinată de Pr. paroh Nicolae Crângaşu. Părintele Visarion, epitropul Mănăstirii Dusikon, a oferit în dar parohiei o icoană cu chipul Sfântului Visarion al Larisei şi un rând de acoperăminte pentru sfintele daruri, precum şi un album cu istoricul, slujba şi viaţa Sfântului Visarion, album în care apar şi fotografii cu bisericile din Bucureşti.

La final, a fost vizitată Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon Nou – Paraclis Patriarhal din Capitală, unde au fost întâmpinaţi de părinţii slujitori. Arhim. Veniamin Goreanu le-a urat bun venit şi le-a prezentat din istoricul catedralei.

Membrii delegaţiei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Galaction, au mulţumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea şi bucuria de a vizita aceste lăcaşuri de cult, precum şi pentru prezenţa la Mănăstirea Pantocrator.

Comentarii Facebook


Știri recente