Vizită de lucru la Parohia Bătania – Ungaria

Miercuri, 21 martie 2012, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, însoțit de Părintele Consilier Economic Teodor Marc, a efectuat o vizită de lucru la Parohia Bătania (Battonya), informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La Centrul Cultural Român, situat lângă casa parohială, a avut loc o întâlnire de lucru pe tema restaurării bisericii parohiei, dar și pe alte teme de interes general pentru comunitatea românească din Ungaria, la care au mai participat Domnul Traian Cresta, Președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria, Părintele Paroh Ilie Ciocan și Domnul Tompan Angyelku, Președintele Autoguvernării Românești Locale din Bătania.

Turla bisericii din Bătania, afectată grav de mai multă vreme de o furtună puternică, va putea fi restaurată prin sprijinul financiar oferit la sfârșitul anului trecut de către Secretariatul de Stat pentru Culte de la București, la care mai trebuiesc adăugate și alte finanțări, astfel încât turla să își poată redobândi integralitatea și frumusețea ei inițială.

Demersul Episcopiei privind repararea bisericii românești din Bătania, a fost sprijinit constant de-a lungul vremii de către Domnul Președinte Traian Cresta, care îndeplinește în același timp și funcția de Vice-Primar al acestei localități și este locuitor român al parohiei. Prin grija sa, încă de la apariția acestei probleme a fost deschis un cont în bancă și au fost organizate la Bătania mai multe manifestări culturale de binefacere, iar fondurile adunate în acest fel au permis realizarea documentației necesare restaurării, repararea acoperișului, afectat parțial de furtuna în cauză și obținerea aprobării necesare din partea Oficiului Monumentelor Istorice.

Se prevede că lucrările la acest frumos locaș de cult ortodox românesc vor începe în curând, în acest sens urmând a fi solicitat și sprijinul Statului Ungar.

Comentarii Facebook


Știri recente