Vizită chiriarhală în Parohia Checea Română

În Duminica a VII-a după Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Checea Română, Protopopiatul Timișoara I, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Chiriarhul Banatului a fost întâmpinat în fața bisericii parohiale cu hramul “Pogorârea Sfântului Duh” de către soborul slujitorilor și al credincioșilor, condus de către părintele paroh Gheorghe Cucu. Înaltpreasfinția Sa a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu foarte mulți tineri și copii din localitate.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a rostit celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a evidențiat învățăturile desprinse din pericopa evanghelică duminicală de la Ioan 17, 1-13. Totodată, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit și despre semnificația deosebită pe care Biserica o acordă celei de-a șaptea duminici după Sfintele Paști, în care sunt prăznuiți cei 318 Sfinți Părinți de la Sinodul I Ecumenic.

În continuare, mai mulți de copii de la școala din localitate, conduși de profesoara Ovidia Hortensia Pascariu, au susținut un concert de cântări și pricesne. Apoi, Mitropolitul Banatului a vizitat așezământul pentru persoane vârstnice “Sfântul Ierarh Nicolae” al Arhiepiscopiei Timișoarei din această parohie. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a cercetat beneficiarii și anagajații așezământului, precum și noul complex aflat în curs de edificare, ce va oferi posibiliatea găzduirii unui număr mult mai mare de vârstnici cu o situație socială și familială specială.

Comentarii Facebook


Știri recente