Vizită canonică în Protopopiatul Luduş

Joi, 2 octombrie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu, însoţit de Părintele Protopop Lucian Voşloban, a efectuat vizite canonice în zece parohii din jurisdicţia Protopopiatului Luduş.

Traseul pastoral a cuprins parohiile: Hădăreni, Cheţani, Luduş-Gheja, Bogata, Orosia cu filia Cuci, Petrilaca cu filia Sâniacob, Dătăşeni, Lechinţa, Iclandu Mare, Iclănzel, potrivit reintregirea.ro.

Prin aceste vizite, Arhipăstorul îşi arată grija faţă de preoţi şi faţă de oile cuvântătoare de pe întreg cuprinsul Eparhiei, ajungând până în cele mai îndepărtate unghere ale acesteia. Întărindu-i sufleteşte pe preoţii parohi, Înaltpreasfinţia Sa le dă sfaturi şi îndemnuri de un real folos pentru o pastoraţie cât mai eficientă din punct de vedere duhovnicesc şi administrativ. În slujirea turmei încredinţate la hirotonie, care trebuie să primească hrană duhovnicească şi asistenţă pastorală la orice oră din zi sau din noapte, preotul paroh are obligaţia de a-şi pune sufletul pentru oile sale şi pentru mântuirea lor.Prezenţa Ierarhului îi mângâie sufleteşte şi pe credincioşii din parohiile mai mici, încurajându-i cu cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos: „Nu te teme turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia” (Lc. 12, 32).

Scoţând în evidenţă că trecerea peste greutăţile vieţii nu se poate face decât cerând ajutorul lui Dumnezeu, Înaltpreasfinţia Sa îi îndeamnă pe părinţii parohi să aibă permanent alături, în misiunea dificilă pe care o au într-o lume tot mai desacralizată, forţa rugăciunii şi nădejdea că Dumnezeu nu va lăsa nerăsplătită jertfa lor.

Comentarii Facebook


Știri recente