Vizită arhierească la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia

La 10 martie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia. În cadrul vizitei, Înaltpreasfinţia Sa a mers la toate cele 4 clase ale şcolii teologice adresându-le elevilor seminarişti învăţături şi sfaturi practice legate de formarea şi fortificarea lor spirituală pentru ceea ce vor face în viitor.

Arhipăstorul le-a vorbit despre misiunea Bisericii, exercitată prin preoţi şi prin profesorii de Teologie sau de Religie, spunând că funcţia esenţială a acestei misiuni este aceea „de a fortifica în suflete credinţa cea adevărată, de a face ucenici şi mărturisitori ai lui Hristos în lumea aceasta bântuită de secularism şi letargie spirituală”.

Fundamentând-şi sfaturile pe învăţăturile Sfinţilor Părinţi ai Bisericii, Ierarhul le-a atras atenţia elevilor că teologia se învaţă cel mai bine luând viaţa Părinţilor ca exemplu de trăire concretă în Hristos. Făcând aşa, ei „vor putea înţelege că adevărul revelat se învaţă nu pentru a satisface o curiozitate religioasă sau culturală. Învăţătura creştină sau teologia se predă în şcolile noastre spre a deschide tinerilor poarta spre cunoaşterea lui Dumnezeu şi spre experienţa contemporană a lui Hristos, fără de care fiinţa umană este pierdută”, a spus Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Comentarii Facebook


Știri recente