Vizită arhierească la Aşezământul social din Aiud

Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat în data de 17 iulie în mijlocul copiilor ocrotiţi în cadrul Aşezământului social filantropic „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Aiud, conform unui comunicat al biroului de presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În cadrul vizitei, IPS Arhiepiscop Irineu a fost însoţit de consilierul social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, părintele Nicolae Călin Ignat. Ierarhul a asistat la activităţile zilnice care se desfăşoară în cadrul centrului şi le-a oferit copiilor cadouri şi iconiţe.

În final, IPS Arhiepiscop Irineu a apreciat munca angajaţilor centrului şi implicarea copiilor în activităţile zilnice şi le-a adresat acestora un cuvânt de îndemn duhovnicesc şi sfaturi pentru a-şi petrece într-un mod frumos vacanţa de vară. Copiii i-au mulţumit ierarhului printr-un mic program artistic, în cadrul căruia au interpretat cântece cu mesaj religios.

Aşezământul social „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Aiud este o structură social-filantropică ce face parte din reţeaua socială a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Aşezământul cuprinde o casă de tip familial, în care sunt ocrotiţi 18 copii abandonaţi sau orfani, un centru educaţional cu 25 de copii beneficiari din familii sărace, aflaţi în risc de abandon şcolar, şi un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru 27 de persoane vârstnice.

Casa de tip familial din cadrul Aşezământului social „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” Aiud şi-a început activitatea în anul 2001, venind în sprijinul a 19 copii abandonaţi sau orfani, aflaţi în plasament sau încredinţare din cauza situaţiei critice din familia lor naturală. Coordonatorul acestui aşezământ social este părintele Teofil Sas, conform comunicatului transmis de biroul de presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…