Vizită arhierească la adăpostul de noapte din Timişoara pentru oamenii străzii

În seara sărbătorii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, joi, 07 ianuarie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a vizitat persoanele de la adăpostul de noapte pentru oamenii străzii de pe strada Învățătorului din Timișoara, informează site-ul oficial al Eparhiei. Înaltpreasfinția Sa le-a făcut o bucurie celor 40 de nevoiași găzduiți aici în nopțile friguroase și le-a oferit o masă caldă şi articole noi de îmbrăcăminte.

Cu prilejul sărbătoririi patronului spiritual, Mitropolitul Banatului a participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Românești, iar spre seară, Înaltpreasfinția Sa a dorit să fie prezent în mijlocul mai multor oameni necăjiți și părăsiți, ce-și găsesc adăpost în zilele friguroase de iarnă într-un imobil special amenajat din oraș.

Chiriarhul le-a împărțit celor de aici alimente și îmbrăcăminte și totodată, le-a adresat un cuvânt părintesc de mângâiere, încredițându-i de sprijinul și purtarea de grijă a Bisericii pe mai departe.

„Maicile la mitropolie au pregătit hrană caldă pentru aceşti oameni care sunt adăpostiţi în această centrală termică unde au pat, au căldură, au un pic de apă caldă. Iar noi astăzi, în mod deosebit pentru că este sărbătoare creştinească, Sfântul Ioan Botezătorul, am considerat să aducem un plus de alimente pentru ei şi, de asemenea, câte un pulover, câte o haină curată pentru fiecare. Am cunoscut mai bine situaţia de aici şi dacă Dumnezeu ne va ajuta, o să încercăm să mai cercetăm seara să mai aducem hrană caldă pentru ei, pentru că sunt într-o situaţie destul de delicată şi e multă durere. Vom încerca să-i ajutăm cât se poate de mult ca să-i scoatem din această iarnă, că apoi vine primăvara şi săracii îşi găsesc mai uşor de lucru pentru a-şi trăi şi ei zilele”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan.

Începând cu luna noiembrie, când la Parohia Timișoara-Iosefin a fost sfințită cantina socială pentru credincioșii cu situații materiale și sociale speciale, Mitropolitul Banatului a subliniat atenția pe care instituția Bisericii trebuie să o aibă față de oamenii nevoiași, mai ales pe timp de iarnă, când la nevoile de ordin material se adaugă frigul și lipsa hranei. În acest sens, în predicile și cuvintele adresate cu prilejul slujirilor chiriarhului pe la mănăstirile și bisericile din cuprinsul eparhiei, preoții și credincioșii au fost îndemnați să nu rămână indiferenți la astfel de cazuri, ci, să ajute pe cât este posibil ca niciunul din frații noștri în Hristos să nu sufere de frig sau de foame.

Comentarii Facebook


Știri recente