Vizită arhierească în Parohia „Schimbarea la Faţă” Reşiţa

În Duminica a 31-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Schimbarea la Faţă” Govândari – Reşiţa, Protopopiatul Reșița, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea și Darius Herea.

Credincioșii veniți în număr mare încă de la orele dimineții au participat la Sfânta Liturghie, săvârșită de ierarh, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în biserica parohială. Foarte mulți dintre credincioșii prezenți la sfânta slujbă, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor Preasfințitul Părinte Lucian a tâlcuit pericopa evanghelică rânduită de Sfinții Părinți pentru această duminică. „Ne-am bucurat foarte mult să vedem credincioși dornici să asculte Cuvântul lui Dumnezeu, dornici de rugăciune și mai ales dornici de a avea lumina cea duhovnicească. Foarte mulți credincioși au venit astăzi la sfânta biserică, iar preoții care slujesc aici cu timp și fără de timp s-au ostenit și se ostenesc atât pentru consolidarea biserici vii din sufletul credincioșilor, cât și pentru înfrumusețarea și continuarea lucrărilor la această biserică care împodobește municipiul Reșița. Este bine să poposim duhovnicește mai ales în orașele din județul nostru pentru că sunt foarte mulți credincioși și aici se desfășoară o activitate nu numai administrativ-gospodărească, ci și activități social-filantropice, precum și activități cu tinerii și copiii. Suntem la începutul anului omagial al educației tinerilor creștini ortodocși și de aceea îi întărim și îi determinăm pe toți preoții și credincioșii să continue și să amplifice tot ceea ce înseamnă activitatea și lucrarea cu tinerii în Biserica Ortodoxă”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Construirea Bisericii „Schimbarea la Faţă” a început în anul 1999, lăcaşul de cult fiind sfinţit în luna noiembrie a anului 2011. Biserica din cartierul Govândari mai poartă şi hramul „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Comentarii Facebook


Știri recente