Vizită Arhierească în parohia Mihai Viteazul, prot. Turda

În după-amiaza zilei de 26 august 2014, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului a efectuat o vizită în parohia Mihai Viteazul din protopopiatul Turda, potrivit Radio Renașterea. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a sfințit un clopot care fost donat bisericii de o familie, întrucât noul locaș de cult construit în parohia Mihai Viteazul nu era dotat cu un astfel de obiect de cult, iar credincioșii erau chemați duminică de duminică de clopotele vechii biserici. La slujba de sfințire au participat alături de Mitropolitul Andrei un sobor de preoți din care a făcut parte și protopopul de Turda, părintele Daniel Crișan.

Cu ocazia acestui eveniment, Înaltpreasfințitul Andrei a adresat un cuvânt de învățătură, vorbind și despre însemnătatea clopotelor într-o biserică: „Am înțeles că Dumnezeu, sigur că întâi de toate este proslăvit de glasul nostru al credincioșilor, dar este proslăvit și de glasul obiectelor neînsuflețite care totuși îi aduc laudă. În acest sens, Sfântul Prooroc David, în Psalmul 150, spune câteva lucruri importante: Lăudați pe Domnul întru sfinții Lui; lăudați-L pe El întru tăria puterii Lui. Lăudați-L pe El întru puterile Lui; lăudați-L pe El după mulțimea slavei Lui. Lăudați-L pe El în glas de trâmbiță; lăudați-L pe El în psaltire și în alăută. Lăudați-L pe El în timpane și în horă; lăudați-L pe El în strune și organe. Lăudați-L pe El în chimvale bine răsunătoare; lăudați-L pe El în chimvale de strigare. La acest capitol al intrumentelor spre lauda Domnului este și clopotul”.

Parohia Mihai Viteazul este una din cele mai vechi parohii din zona orașului Turda. În localitate există o biserică veche ce datează din anul 1874 și biserica nouă, a cărei lucrări de construcție și amenajare s-au derulat între anii 1996-2012. În urmă cu doi ani, noul locaș de cult a fost sfințit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente