Vizită arhierească în Parohia mehedințeană Banovița

Credincioșii parohiei mehedințene Banovița au primit sâmbătă, 8 octombrie 2011, vizita Chiriarhului Episcopiei Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Nicodim, după cum ne informează Cătălin Cernătescu. Astfel, după săvârșirea Slujbei Vecerniei a avut loc în prezența credincioșilor așezarea noului conducător spiritual în persoana părintelui Antonie Toader, care a primit de la chiriarhul locului Evanghelia și cheia bisericii.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Nicodim a subliniat puterea rugăciunii comune și importanța adunării credincioșilor în biserica lui Hristos, care este liman și mântuire, corabie care poartă sufletele spre Împărăția lui Dumnezeu prin slujbele săvârșite în ea și prin activitatea învățătorească a preoților.

Totodată, părintele Toader a mulțumit Părintelui Episcop pentru încrederea acordată, exprimându-și dorința de a păstori după îndemnul Mântuitorului Hristos și după exemplul Său, nădăjduind să aducă pe calea credinței oile cele pierdute, fiind întotdeauna la dispoziția credincioșilor spre a-i călăuzi în probleme duhovnicești.

Comentarii Facebook


Știri recente