Vizită arhierească în mai multe parohii din Eparhia Romanului şi Bacăului

Vineri, 24 aprilie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a vizitat Parohia Grozești – Oituz, județul Bacău, întâlnindu-se cu preoții slujitori ai parohiei și credincioșii din această zonă, a vizitat biserica parohială, luând act de stadiul lucrărilor de construcție și a oferit sfaturi referitoare la soluțiile optime pentru continuarea acestora. A felicitat apoi pe părinții slujitori pentru râvna și perseverența cu care slujesc în această parohie, pentru programele liturgice și catehetice foarte bine adaptate nevoilor spirituale și duhovnicești ale comunității din Oituz, potrivit epr.ro.

A urmat vizita laSchitul „Sf. Împărați Constantin și Elena”, ctitorit de domnul Constantin Codreanu unde s-a întâlnit cu obștea schitului, ctitorul și muncitorii de la șantierul bisericii și de la corpul de chilii. Pictorii au fost îndrumați de ierarh să continue lucrările conform erminiei și a rânduielilor iconografice, iar ceilalți lucrători și ostenitori au fost binecuvântați și sfătuiți să continue munca frumoasă și rodnică depusă până acum la acest Așezământ monahal.

La Parohia Poiana Sărată, cea care se învecinează cu județul Covasna, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost prezent pe șantierul taberei de tineret a parohiei, observând stadiul lucrărilor și oferind câteva soluții tehnice și logistice pentru buna organizare a următoarelor lucrări și finalizarea acestora în vara acestui an. De asemenea, în curtea taberei pentru tineri, există și blocul alimentar și sala de mese ce deservesc activitatea misionară din această parohie. Aici, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, din vara aceasta, se vor organiza tabere școlare și catehetice la care vor participa tineri de toate vârstele, din parohiile eparhiei Romanului și Bacăului, împreună cu preoții din aceste comunități parohiale. Se vor organiza programe liturgice, catehetice, de terapie ocupțională, vor deprinde abilități de comunicare cu persoanele aflate în dificultate, vor face excursii, drumeții, jocuri de grup și alte activități specifice. A fost apreciată strădania și eficiența misiunii părintelui paroh, pe care Înaltpreasfinția Sa l-a încurajat să continue lucrarea începută. Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a sprijinit financiar lucrările pentru instalațiile electrice la acest obiectiv, oferind garanția colaborării și pe viitor pentru atingerea obiectivelor propuse.

Comentarii Facebook


Știri recente