Virtutea smereniei ne apropie de Dumnezeu și ne aduce în fața Lui în modul autentic – PS Lucian

La începutul Triodului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a subliniat importanța virtuții smereniei în relația dintre noi și  Dumnezeu.

„Începem o perioadă de pocăință și de smerenie, iar această virtute a smereniei ne apropie de Dumnezeu și ne aduce în fața Lui în modul autentic, pentru că atunci când stăm de vorbă cu Dumnezeu trebuie să ne smerim. Ne ajută dacă luăm ca model atitudinea și starea de rugăciune a vameșului, care nu vroia să-și ridice ochii spre cer pentru că se simțea foarte păcătos”, a explicat Preasfinția Sa.

În duminica Vameșului și a Fariseului Preasfințitul Părinte Lucian a slujit în parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” din cartierul caransebeșean Pipirig, informează site-ul eparhial.

Ierarhul a evidențiat că atitudinea vameșului „ne poate scoate și pe noi din starea de păcătoșenie și ne poate apropia de Dumnezeu, pentru că în concluzia evangheliei Mântuitorul spune foarte clar: «Oricine se va înălța pe sine se va smeri și oricine se smerește pe sine se va înălța»”.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Construcția bisericii din cartierul Pipirig a fost finalizată în 2010. În 18 decembrie 2010 lăcașul de cult a fost sfințit de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Sursă foto: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente