„Vin colindătorii!” în Parohia Arad-Bujac

Vin colindătorii, în Parohia Arad-Bujac

Festivalul Vin colindătorii! – ediția a treia, a avut loc anul acesta în parohia Arad-Bujac. La eveniment, care a avut loc în data de 12 decembrie 2016, a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, după cum a transmis preotul Leonardo Doca.

Biserica parohială cu hramul Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul a fost gazda grupurilor de colindători din parohiile:

  • Arad-Centru, coordonat de pr. paroh Traian Micoroi şi dirijat de Sorin Săplăcan şi Anca Prodan;
  • Aradul Nou, coordonat şi dirijat de pr. consilier Gabriel Mariş;
  • Micalaca Veche II, coordonat de pr. paroh Mircea Bupte şi dirijat de Stelian Şimonca;
  • Sânnicolau Mic, coordonat de pr.paroh Gheorghe Gligor şi dirijat de Vasile Rus;
  • Pâncota, coordonat de pr. Aurel Leonardo Doca şi dirijat de prof. Florina Cismaş;
  • Arad-Bujac, coordonat de pr.dr. Vasile Pop şi dirijat de Viorel Iute.

De asemenea, a concertat și Grupul coral Trifon Lugojan, dirijat de teologul Marinel Roz.

Organizatorii evenimentului au fost Arhiepiscopia Aradului – Asociaţia Filantropia, Centrul Cultural-Pastoral Sfântul Ierarh Nicolae al Parohiei Arad-Bujac şi Liceul cu Program Sportiv din Arad. Spectacolul a fost prezentat de consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, părintele protosinghel Iustin Popovici.

În prezența ierarhului și a preoților parohi, a oficialităților locale și a unui număr mare de credincioși, grupurile de copii și tineri din parohiile ortodoxe arădene, îmbrăcați în port popular, au interpretat colinde tradiționale. Fiecare grup a fost răsplătit cu daruri, oferite din partea organizatorilor, iar preoții coordonatori au primit diplome de onoare din partea IPS Timotei.

La finalul concertului a luat cuvântul profesorul Gheorghe Mandache, directorul Liceului cu Program Sportiv Arad, care a evidenţiat bunele raporturi de colaborare existente între parohie şi școală. Părintele paroh Vasile Pop, în calitate de gazdă, a adus cuvânt de mulţumire ierarhului pentru binecuvântare și sprijin. De asemenea, a mulțumit participanților și organizatorilor acestui festival.

Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toţi tinerii şi copiii care au colindat şi i-a îndemnat să continue păstrarea şi promovarea tradiţiilor şi colindelor străbune locale.

Comentarii Facebook


Știri recente