Viitorii profesori de Religie din Buzău şi Vrancea au fost intervievaţi la sediul Eparhiei

Candidații din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, eligibili să se înscrie la concursul de titularizare pentru disciplina Religie, sesiunea iulie 2018, au participat joi la un interviu preliminar.

Interviul este prevăzut de Procedura de acordare și de retragere a avizului scris (binecuvântării) al Chiriarhului pentru desfășurarea de activități în învățământul religios și teologic.

Interviul s-a desfășurat la Biblioteca „Ghenadie Episcopul” a Centrului Eparhial din Buzău, în fața unei comisii prezidate de IPS Ciprian, din care au făcut parte: Pr. Prof. Cristian-Marius Dima, consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Dna Raluca Trocaru, inspector de specialitate în cadrul aceluiași sector, și Prof. Robert-Mugurel Roșioru, inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Procedura stabilește că, din trei în trei ani, „profesorii de Religie vor prezenta Centrului Eparhial un dosar care va conţine activitatea semnificativă şi modalităţile concrete de cultivare a cooperării Biserică-Şcoală-Familie”.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente