VIDEO | Pocăinţa, reîntoarcere la semnificaţia adevărată a lucrurilor în viaţa fiecăruia – Pr. Mihail Săsăujan la Patriarhie

În cuvântul rostit marţi la Catedrala Patriarhală, după oficierea Deniei din Sfânta şi Marea Miercuri, Pr. Prof. Mihail Săsăujan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti a vorbit despre pocăinţă şi raportarea faţă de un eveniment istoric religios.

Părintele Mihail Săsăujan a valorificat învăţătura Sfinţilor Părinţi ai Bisericii care au evidenţiat că virtutea pocăinţei este „condiţia obligatorie a vieţii oricărui creştin”.

Dezvoltând tema, profesorul de teologie a oferit şi repere pentru a câştiga această virtute: „Pocăinţa în viaţa noastră să o înţelegem ca o reîntoarcere la semnificaţia adevărată a lucrurilor în viaţa fiecăruia dintre noi.”

Evenimentele relatate în textele biblice din Sfânta şi Marea Miercuri s-au întâmplat acum peste două mii de ani. Cu toate acestea, Biserica ne cheamă nu doar la rememorare, ci mai ales la reactualizare.

„Suntem chemaţi de Sfânta noastră Biserică nu doar să rememorăm un eveniment istoric care a avut loc acum câteva mii de ani, ci să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne dea putere, să ne dea credinţă puternică prin care cu mintea noastră, cu simţirea noastră sufletească să readucem în actualitate acest eveniment istoric, dar şi să ne raportăm la ce s-a întâmplat atunci ca şi cum am fi noi în locul femeii păcătoase”, a explicat Părintele Mihail Săsăujan.

În Sfânta și Marea Miercuri dumnezeieștii Părinți au hotărât să se facă pomenire de femeia cea păcătoasă care a uns cu mir pe Domnul, pentru că lucrul acesta s-a întâmplat puțin înainte de mântuitoarea patimă.

Comentarii Facebook


Știri recente