VIDEO: La Drobeta-Turnu-Severin se desfășoară Festivalul internaţional de literatură Mihai Eminescu

În perioada 13-15 ianuarie 2019 se desfășoară la Drobeta-Turnu-Severin Festivalul internaţional de literatură „Mihai Eminescu” ce reunește academicieni, profesori, istorici, oameni de ştiinţă şi preoţi.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc luni la ora 11:00, în sala „Virgil Ogășanu” a Palatului Culturii din Drobeta-Turnu-Severin.

În deschiderea lucrărilor a vorbit Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Au urmat alocuţiunile autorităţilor locale şi ale altor invitaţi, continuând cu mai multe momente culturale și artistice.

În cadrul festivalului, Corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a susţinut un regal de cântece pe versuri de Mihai Eminescu, informează Episcopia Severinului și Strehaiei pe site-ul oficial.

Tot în cadrul Festivalului internațional Mihai Eminescu vor avea loc mai multe evenimente între care:

  • Vernisajul expoziţiilor „Manuscrisele lui Eminescu” la Biblioteca Judeţeană „I. Gh. Bibicescu” și „Marea Unire” a Muzeului „Regiunii Porţilor de Fier”;
  • Simpozionul „Mihai Eminescu – omul deplin al culturii române”;
  • Decernarea premiului „Opera omnia” şi a premiilor „Eminescu”.

Festivalul se desfăşoară pe parcursul a trei zile în mai multe locaţii: Palatul Culturii „Teodor Costescu”, Biblioteca Judeţeană „I. Gh. Bibicescu” şi Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orşova.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente