VIDEO: IPS Andrei rostește cugetări despre moarte în amintirea celor care s-au stins la Centrul de îngrijiri paliative

La Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Ierarh Nectarie” din Cluj-Napoca sunt comemorați în fiecare an, de hram, pacienții care au trecut la Domnul.

Mitropolitul Andrei a participat luni seara la evenimentul comemorativ organizat afară, în fața așezământului. În amintirea celor „de care ne este foarte dor”, ierarhul a rostit mai multe cugetări, texte biblice și creații poetice:


Părintele Mitropolit a evocat și episodul din Apocalipsă, unde Sfântul Ioan vede imaginea judecății de Apoi: „mulțime mare pe care nimeni n-o putea număra, din toate neamurile, din toate semințiile de sub soare, stând în fața Domnului Hristos îmbrăcați în haine albe și purtând în mână ramuri de finic – semnul biruinței”.

„Această imagine o asociez eu cu comuniunea sufletelor celor care s-au mutat de aici în eternitate și de care ne este foarte dor”, a spus IPS Andrei.

În ultimul an, la Centrul de Îngrijiri Paliative din Cluj-Napoca, au trecut la Domnul peste 450 de pacienți.

De Sfântul Nectarie, în prima parte a zilei, la paraclisul centrului a oficiat Sfânta Liturghie PS Benedict Bistrițeanul.


Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului, care a fost inițiat în anul 2009, de Preasfințitul Părinte Vasile Someşanul, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania.

Centrul este condus de Pr. Bogdan Chiorean, premiat în 2018 cu la Gala Elitelor Medicale Transilvane.


Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Comentarii Facebook


Știri recente