VIDEO | Bucuria Floriilor trăită prin vocile Tronos

După ce în urmă cu o săptămână la iniţiativa Arhid. Mihail Bucă 100 de psalţi au interpretat, fiecare de la casa lui, imnul „Apărătoare Doamnă”, în ajunul Floriilor Grupul Psaltic Tronos a interpretat Troparul Sărbătorii.

Troparul Floriilor – Tronos

Videoclipul a fost publicat pe platformele Youtube (disponibil la rezoluţie 4K) şi Facebook, unde au înregistrat mii de vizionări.

Proiectul este unul inedit şi a luat naştere urmare a situaţiei sociale cauzate de noul coronavirus.

Prin acest demers, Tronos a dorit să împărtăşească tuturor Bucuria Sărbătorii Floriilor.

Cu o activitate neîntreruptă de peste 20 de ani, Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale este unul dintre cele mai apreciate coruri din România, fiind implicat în dezvoltarea și promovarea muzicii bizantine pe teritoriul țării noastre.

Sub conducerea dirijorului și fondatorului său, Arhidiaconul Mihail Bucă, grupul a susținut concerte pe multe scene muzicale, în catedrale și biserici, din țară și străinătate.

Troparul Floriilor – Clerici şi teologi din Arhiepiscopia Germaniei

Un proiect asemănător s-a concretizat şi în Arhiepiscopia Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Mai mulţi preoţi şi teologi au transmis online bucuria care radiază din Sărbătoarea Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim.

Foto credit: Youtube / Mihail Buca

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…