Viața bisericească din Arhiepiscopia Craiovei la început de an nou

Noul an a fost întâmpinat la Catedrala mitropolitană Sfântul Dumitru din Craiova prin săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești de către Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

În prima zi a anului 2013, de praznicul Tăierii Împrejur a Domnului și Sfântului Vasile cel Mare, câteva sute de credincioși craioveni au trecut pragul Catedralei mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” pentru a lua parte la Sfânta Liturghie, oficiată de IPS Irineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, diaconul Ion Cercel a primit Taina Preoției pe seama Paraclisului mitropolitan „Maica Domnului – Dudu” din Craiova.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, IPS Părinte Mitropolit Irineu a prezentat viața și activitatea pilduitoare a Sfântului Părinte Vasile cel Mare și i-a felicitat pe cei care îi poartă numele, după cum ne-a transmis Diac. Ioniță Apostolache. Totodată, IPS Părinte le-a urat celor de față „un an binecuvântat cu pace, bucurie și roade bogate pe drumul mântuirii”.

Gânduri și dorințe la început de an

Bucuria duhovnicească a primei zile din 2013 s-a aprins în inimile credincioșilor prezenți. „Pentru mine această zi reprezintă binecuvântarea unui nou început. Sunt conștient că un lucru bun și folositor are ca început rugăciunea către Dumnezeu. De aceea, ca în fiecare an, am ales să vin aici pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu și pentru a-L ruga să ne dea tuturor un an mai bun”, a spus Nicolae Iancu, pensionar. „La începutul noului an calendaristic trecem pragul sfintei catedrale pentru a ne ruga lui Dumnezeu de sănătate, belșug și spor. Eu vin aici doar de câțiva ani, dar bucuria pe care am simțit-o prima dată mi-a rămas în inimă și mă face să fiu nelipsită la acest ceas de sărbătoare” – Ioana Nica, profesor. „Cuvântul mitropolitului nostru este de fiecare dată pildă de învățătură și lumină pentru noi toți. Am venit astăzi aici pentru a-l asculta și pentru a pune în inimă toate cele folositoare spre mântuire” – Dana Popescu, inginer.

Comentarii Facebook


Știri recente