Vestea Învierii Domnului covârșește prin măreția și însemnătatea ei orice îngrijorare, spune Episcopul Covasnei

Preasfinţitul Părinte Andrei al Covasnei şi Harghitei vorbeşte în Pastorala de Paşti despre măreţia Sărbătorii.

„Bucuria zilei Învierii nu lăsăm să ne-o răpească sau să ne-o întunece nimic pe lumea aceasta. Pentru că vestea Învierii Domnului covârșește prin măreția și însemnătatea ei orice îngrijorare, orice suferință și orice primejdie ar putea să ne apese inimile. Ea ne înfățișează pe Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos mai puternic decât moartea și decât mormântul străjuit”.

„Suntem copleșiți de atâta strălucire a slavei dumnezeiești, pe care o gustăm aici nedeplin, așteptând clipa în care împreună cu toți sfinții, să ne împărtășim mai cu adevărat în ziua cea neînserată a Împărăției. Ziua Învierii ne arată că lumea aceasta, așa cum o vrea Dumnezeu, nu este o lume a întunericului, a morții și a robiei, ci o lume a luminii, a vieții și a libertății”, spune Preasfinţia Sa.

Ierarhul precizează tot în mesajul pastoral că lumea de astăzi are nevoie de „rugăciune, pace, liniște, liniștire și de împăcare”.

„Și are trebuință de rugăciunea noastră, a credincioșilor, a celor ce credem și cerem ajutorul lui Dumnezeu Cel Înviat din morți”.

„Așa de tare s-a pustiit lumea, așa de tare s-a întins seceta spirituală care a cucerit sufletul omului contemporan, așa de cumplită a ajuns răutatea să se arate și ura să stăpânească mințile oamenilor, încât este nevoie de multă rugăciune. Rugăciune smerită și sinceră, dezinteresată și plină de dragoste duhovnicească, paza minții și trezvie”, subliniază Părintele Episcop.

Pastorala poate fi citită integral aici.

Foto credit: Basilica.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente