Vernisajul Expoziției Monahism și Artă, la Arhiepiscopia Râmnicului

În Sala de festivități a Complexului Spiritual-Cultural „Sfântul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, astăzi, 23 septembrie, în deschiderea celei de XV-a ediții a manifestărilor religioase și culturale dedicate prăznuirii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Ocrotitorul Spiritual al Râmnicului, a fost vernisată Expoziția „Monahism și artă”, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Aflată la a XIV-a ediție, expoziția organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului, a expus lucrări de artă realizate de către monahi și monahii de la mănăstirile și schiturile din Eparhia Râmnicului.

În deschiderea manifestării, părintele Constantin Cîrstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului a ținut un cuvânt dedicat momentului festiv. La rândul său, doamna Prof. Elena Stoica, Director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, organizatorul acestei expoziții cultural-religioase a prezentat lucrările expuse pe simeză.

La eveniment a luat parte și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a ținut un cuvânt de binecuvântare adresat tuturor participanților, mulțumind celor ce s-au ostenit cu organizarea acestui eveniment cultural și spiritual.

În cadrul vernisajului au fost expuse și prezentate lucrări de artă religioasă și populară realizate de către monahi și monahii de la mănăstirile și schiturile din Eparhia Râmnicului: icoane pe lemn, icoane pe sticlă, pictură pe pânză, sculptură în lemn, veșminte preoțești și monahale, cruciulițe, metanii, broderie și covoare oltenești.

Printre participanții la eveniment au mai fost prezenți stareți și starețe de la mănăstirile vâlcene, preoți, monahi și monahii, elevi seminariști și elevi de la alte școli din municipiu, iubitori de artă și spiritualitate ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente