Vernisajul expoziției de pictură „Pe urmele Sfinților Români” la biserica Iancu Vechi-Mătăsari din Capitală

La biserica Iancu Vechi-Mătăsari din Sectorul 2 al Capitalei va avea loc miercuri, 31 mai 2017, de la ora 17:00, vernisajul expoziției de pictură, desen și colaj Pe urmele Sfinţilor Români, ediția a IV-a, cu tema Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, informează Sectorul cultural și activități cu tineretul al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari.

Expoziția reprezintă încheierea programului cultural religios-educativ intitulat Pe urmele Sfinților Romani, derulat de parohia Iancu Vechi – Mătăsari și Şcoala Gimnazială nr. 56 în perioada februarie – iunie 2017.

Peste 200 de elevi din clasele V-VIII de la Şcoala Gimnaziala Nr. 56 au participat la acest program cultural-religios care a constat în prezentarea de preoții parohiei Iancu Vechi-Mătăsari a vieții Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, timp de 15 minute bilunar din orele de religie aflate la dispoziția profesorului.

La orele de educație plastică de la Şcoala Gimnaziala nr. 56 și alte unități de învățământ gimnazial din București, precum și la cercul de pictură al parohiei, elevii participanți au realizat lucrări de pictură, desen și colaj inspirate din viața Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, model de credință și trăire ortodoxă, precum și a altor sfinți români.

Programul cultural-religios-educativ Pe urmele Sfinților Români face parte din calendarul activităților educative municipale al Ministerului Educației Naționale și Inspectoratului Școlar al Municipiului București, precum și din seria manifestărilor din anul 2017, proclamat de Sfântul Sinod ca Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti.

În deschiderea evenimentului, de la ora 16:00, va avea loc premierea câștigătorilor la olimpiada de religie 2017, faza pe sector.

Vor participa reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar General al Municipiului București, conducerea Şcolii Gimnaziale nr. 56 din București, precum și profesori de religie din Capitală.

Foto: arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente