Vernisajul expoziţiei-concurs de icoane „Rugămu-ne Ţie”, ediţia a XVII-a

Cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, laGaleriade Artă a Muzeului Judeţean Argeş din Piteşti, a avutlocla 2 aprilie vernisajul Expoziţiei-concurs Naţionale de Icoane „Rugămu-ne Ţie!”, ediţia a XVII-a. Anul acesta, 55 de iconari din toate judeţele ţării au expus 97 de icoane.

După slujba de sfinţire, reprezentanţii instituţiilor administrative centrale, dar şi oameni de cultură ai judeţului Argeş, au felicitat organizatorii pentru această activitate, dar şi pe creatorii icoanelor sfinte.

Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de binecuvântare în care a mulţumit tuturor celor care s-au ostenit la această frumoasă lucrare care bucură sufletul şi inima privitorului, şi mai ales pentru continuitatea expoziţiei – concurs, de-a lungul timpului.

Icoanele rămân pe simeze până în luna mai, după care Festivitatea de premiere a Expoziţiei-Concurs Naţionale de Icoane „Rugămu-ne Ţie!” se va desfăşura în municipiul Curtea de Argeş, la Sala Manole a Palatului Arhiepiscopal, în deschiderea Festivalului Filmului cu Tematică Religioasă „Lumină din Lumină”.

În concurs au intrat creatori profesionişti şi amatori cu lucrări executate în notă tradiţională, pe lemn sau sticlă. În vernisajul deschis în sala deArtă Naivă a Muzeului Judeţean Piteşti au fost acceptate doar icoanele caracterizate prin originalitate şi autenticitate, cu respectarea canoanelor şi a erminiei bizantine.

Comentarii Facebook


Știri recente