Vecernie pan-ortodoxă și ședință de lucru a Conferinței episcopilor ortodocși din Austria

În Duminica Ortodoxiei, după cum este deja tradiție în Austria, a avut loc în Catedrala ortodoxă greacă Sf. Treime din Viena Vecernia pan-ortodoxă, la care au participat ierarhi, preoți și credincioși ai tuturor Bisericilor ortodoxe surori din Austria, după cum ne-a precizat Pr. Emanuel Nuțu. Slujba a fost prezidată de către Înalt Preasfințitul Arsenios, Mitropolitul grec al Austriei, de față fiind și ÎPS Mitropolit Ioannis (Patriarhia Antiohiei), IPS Arhiepiscop Mark (Patriarhia rusă), PS Episcop Irinei (Patriarhia sârbă), ÎPS Mitropolit Serafim (Patriarhia română). La slujba Vecerniei, în limba germană, au slujit preoții parohi ai celor șase Biserici ortodoxe din Viena.

După cum a spus ierarhul grec, această slujbă este o mărturie comună dată în prima Duminică a Sfântului și Marelui Post și un semn de unitate în sens spiritual a tuturor ortodocșilor din Austria.

Luni 5 martie 2012, a avut loc ședința de lucru a Conferinței episcopilor ortodocși din Austria unde s-au discutat: statutul Conferinței, recunoașterea Eparhiei ruse din Austria, despre situația juridică a Bisericilor din Austria, despre învățământul ortodox, despre organizarea unui studiu de master pentru formarea profesorilor de religie ortodoxă pentru liceele austriece, asistența religioasă ortodoxă în armata austriacă și în spitale.

Din partea Bisericii Ortodoxe Romane au participat IPS Serafim și Pr. Dr. Nicolae Dura. Au fost invitați și au prezentat referate la întrunire: Secretarul de Stat Sebastian Kurz și Consilierul ministerial Dr. Anton Stifter de la Oficiul de Culte din Ministerul federal austriac al învățământului, culturii și artei.

Comentarii Facebook


Știri recente