Vecernie pan-ortodoxă la Montreal | Slujba din Duminica Ortodoxiei a fost prezidată de PS Ioan Casian

Duminica Ortodoxiei_Montreal_2018-4

Episcopul Ortodox Român al Canadei a prezidat duminică vecernia pan-ortodoxă celebrată anul acesta la Parohia Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Montreal, Canada. La slujbă au luat parte un număr de aproape douăzeci de preoți din zona Montreal, jurisdicțiile greacă, antiohiană, rusă, română, ucraineană și ortodox – americană.

După citirea Sfintei Evanghelii în cadrul Vecerniei, în omilia sa, ierarhul a dat citire mai multor pasaje din pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din anul acesta.

„Vecernia pan-ortodoxă la Duminica Ortodoxiei”, a spus PS Ioan Casian, „este o celebrare care manifestă credința comună a diferitelor comunități ortodoxe prezente în Canada. Ea arată atât unitatea pe care credința creștin – ortodoxă a reușit să o clădească între diferitele comunități cât și adâncimea ei istorică.”

Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să “păzească credința și să propovăduiască cuvântul lui Dumnezeu semenilor în societate” explicând că “nu toate lucrurile propuse astăzi sunt în armonie cu valorile tradiționale ale vieții creștin – ortodoxe. Credinciosului de astăzi i se cere să discearnă atent ce este important și folositor pentru o viață autentic creștină în societate.”

„Este important”, a continuat Preasfinția Sa, „să identificăm astăzi ceea ce este util pentru noi ca și creștini ortodocși, dar și pentru societate în ansamblul ei. Creștinul este chemat să slujească lui Dumnezeu și să lucreze în numele Lui în favoarea semenilor de aceeași credință și a celor cu o credință diferită, pentru cei care nu au cunoscut credința ortodoxă sau chiar pentru cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu.”

La sfârșitul vecerniei, ierarhul român a participat la tradiționala procesiune cu icoane, în timpul căreia au fost intonate cântări religioase.

În încheiere, Părintele paroh Ciubotariu Constantin a mulțumit tuturor preoților și credincioșilor pentru prezența în număr foarte mare la eveniment şi a felicitat pe Preasfințitul Părinte Ioan Casian cu ocazia onomasticii.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente