Vecernie de Paști la Stockholm

În Duminica Sfintelor Paști, 15 aprilie 2012, Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit, de la ora 12.00, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Vecernia (a doua Înviere), în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Stockholm. Din soborul de slujitori au făcut parte preoții Toader Doroftei, Dumitru Stănei și ierodiaconul Teodosie Doroftei.

În cadrul acestei slujbe a fost citită pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Ioan, capitolul al XX-lea, versetele de la 19 la 25, în cele 12 limbi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Episcop Macarie a vorbit despre semnificația Evangheliei citită la Vecernie, arătând că în biserică, suntem asemenea ucenicilor din foișor, iar Hristos vine mereu la noi prin ușile încuiate ale istoriei, oferindu-ne pacea și bucuria Învierii Sale. Totodată, Preasfinția Sa și-a exprimat mulțumirea că s-a putut împlini această rânduială a citirii Evangheliei Învierii în cele 12 limbi și a mulțumit pentru sprijin tinerilor și credincioșilor din comunitate care i-au însoțit pe părinții slujitori în citirea Sfintei Evanghelii.

Comentarii Facebook


Știri recente