Vasile Postolachi, „Profesorul de fapte bune” care ajută sute de copii și zeci de vârstnici

Activitățile filantropice ale profesorului de religie Vasile Postolachi din Botoșani au crescut de la an la an astfel încât elevii îl numesc „profesorul de fapte bune”. Își inspiră și colegii de catedră la fapte caritabile ajutând atât copiii fără posibilități materiale, cât și vârstnicii singuri.

Antena 1 a prezentat recent, în cadrul proiectului ajuteu.ro, povestea inițiativelor sale pe care le-a finalizat uneori și din banii pe care nu îi avea.

„Nouă, profesorilor, Dumnezeu ne-a dat o șansă. Ne-a dat o șansă să ne simțim copii în fiecare zi. În mijlocul copiilor n-ai cum să nu te simți copil sau dacă nu te simți copil e cam greu să duci meseria de profesor”, a declarat Vasile Postolachi.

„Ne influenţează şi pe noi pozitiv, să-i urmăm exemplul, şi pe noi şi pe elevi”, a spus Covaș Simona, profesor de limba română.

Când nu e printre copii, Vasile Postolachi, alături de un prieten, le duce hrană caldă vârstnicilor singuri. E un proiect pe care l-a numit „Masa Bucuriei”.

„Vă spun cu toată sinceritatea că această masă, dincolo de orice, înseamnă o bucurie pentru ei şi nu neapărat că vin Vasile şi Andrei cu mâncare la ei, nu, ci că vin Vasile şi Andrei şi stau de vorbă cu ei”.


Sursă foto: captură video Antena 1

Comentarii Facebook


Știri recente