Vasile Bănescu, reacție la îngrijorările privind raportarea profesorilor de religie la gravitatea Covid-19

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, și-a manifestat public îngrijorarea că unii profesori de religie nu s-ar raporta rațional privind gravitatea contaminării cu Covid-19 și astfel ar prezenta un risc pentru sănătatea copiilor.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a reacționat spunând că această îngrijorare este în realitate „excesivă și cel mai probabil nejustificată”:


„Apelul public al dlui Daniel Funeriu este unul sincer, bine intenționat și binevenit pentru noi toți”, a declarat Vasile Bănescu.

„Din fericire, însă, îngrijorarea legată de presupusa poziționare irațională la început de an școlar a unor profesori de religie față de gravitatea contaminării cu virusul Covid-19 este în realitate excesivă și cel mai probabil nejustificată. Imaginarea unor excepții rămâne firește posibilă, dar practic nesemnificativă. Merită precizat și faptul că profesorii de Religie, ca și ceilalți profesori, sunt angajații unităților de învățământ, nu ai Bisericii”.

„Poziția Patriarhiei Române, a Bisericii Ortodoxe și a reprezentanților ei a fost constant una realistă și fermă cu privire la riscurile majore de îmbolnăvire din timpul pandemiei, iar intensa campanie umanitară, dar și de promovare a regulilor sanitare desfășurată de BOR spune totul despre discernământul de care suntem chemați să dăm dovadă mai ales în perioadele de criză pe care trebuie uneori să le traversăm. Realist și solidar, informați și implicați, imunizați la manipulări de orice tip, evitând excesele în orice direcție”, a subliniat Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.


Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente