Vâlcea: Priveghere în cinstea Maicii Domnului la Mănăstirea Bistrița, unde a fost dusă o copie a icoanei Pantanassa

Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului, a oficiat în noaptea de 23 spre 24 septembrie 2018, slujba Privegherii și Sfânta Liturghie la Mănăstirea Bistrița, cu prilejul așezării icoanei Maicii Domnului Pantanassa în așezământul vâlcean.

Copia icoanei Pantanassa care a fost adusă de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos va rămâne la Bistrița. Această icoană este cunoscută ca fiind „vindecătoare de cancer și de alte boli”, a amintit chiriarhul în predica adresată.

Arhiepiscopul Râmnicului a spus că prin aducerea reprezentării Pantanassa la Bistrița „se întregește această salbă a icoanelor făcătoare de minuni care au fost așezate în mănăstirile vâlcene”.

Copia icoanei Pantanassa de la Mănăstirea vâlceană Bistrița. Foto: Arhiepiscopia Râmnicului

Ierarhul a enumerat icoanele ce compun suita amintită: icoana Axion Estin la Mănăstirea Stânișoara, icoana Trihirussa la Mănăstirea Turnu, icoana Paramythia la Mănăstirea Blănoiu, icoana Kazanskaia la Mănăstirea Sfântul Ioan Iacob, icoana Ierusalimitissa la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci și Sfânta Maria Egipteanca – Budești.

Este atât pentru Mănăstirea Bistrița, cât și pentru monahii, monahiile și credincioșii din Arhiepiscopia Râmnicului, un prilej de mare bucurie și de mângâiere sufletească, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

La slujba Privegherii și la Sfânta Liturghie au participat stareți și monahi de la mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului, precum și numeroși pelerini, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…