Vâlcea: Peste 700 de copii care au „ales școala” premiați de Biserică

Peste 700 de copii cooptați pentru derularea activităților educaționale în cadrul proiectului „Alege Școala – o șansă pentru viitor!” sunt premiați de Arhiepiscopia Râmnicului și World Vision România.

Este vorba de copii din mediul rural cu posibilități materiale reduse și cu risc de abandon școlar.

Miercuri, 20 mai, au fost premiați cei 377 de copii din comuna vâlceană Bujoreni înscriși în programul „Alege școala”.

„Întâlnirea cu copiii a fost un moment extrem de emoționant, pentru că nimic nu poate fi mai frumos și mai de prețuit decât bucuria pe care o răspândește un copil fericit, o bucurie care vine din lucruri mărunte”, a spus Diac. Cristian Balaci, coordonatorul activităților „Alege Școala – o șansă pentru viitor!” în comuna Bujoreni.

Copiii au primit articole vestimentare sportive, pantofi sport și dulciuri.

©Arhiepiscopia Râmnicului

„Acești copii ne încântă nu numai cu zâmbetul lor sincer și modul în care se bucură de lucruri mărunte, ci și cu dorința lor de a se implica în activitățile derulate în cadrul proiectului «Alege Școala – o șansă pentru viitor!»”, a spus părintele diacon care a precizat că în această perioadă copiii realizează activități online prin intermediul grupurilor de WhatsApp.

În zilele următoare vor primi daruri elevi din celelalte comune vâlcene în care este implementat proiectul „Alege Școala – o șansă pentru viitor!”: Mihăești (226 copii), Drăgoești (102 copii) și Dănicei (69 copii), informează Arhiepiscopia Râmnicului.

Proiectul „Alege Școala – o șansă pentru viitor!” este derulat de Arhiepiscopia Râmnicului ca urmare a parteneriatului încheiat între Patriarhia Română și World Vision România.

Sursă foto: Hotnews

Comentarii Facebook


Știri recente