Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași conferă Pr. Marc-Antoine Costa de Beauregard titlul de Doctor Honoris Causa

Preotul Marc-Antoine Costa de Beauregard va deveni Doctor Honoris Causa al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Ceremonia va avea loc miercuri, de la ora 12:00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a universității.

În după-amiaza aceleiași zile, preotul Marc-Antoine va susține la Muzeul Mitropolitan Iași Cateheza „Rugați-vă precum respirați!”. Evenimentul va avea loc în Sala Sinaxar de la ora 17:00.

Părintele Marc-Antoine Costa de Beauregard este protoiereul Protopopiatului Franței, în cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Preotul Marc-Antoine Costa de Beauregard

Născut și crescut într-o familie romano-catolică în data de 11 mai 1947, a cunoscut Ortodoxia la maturitate. Prima vizită în Romania a făcut-o la începutul anilor 1970, când el și soția s-au botezat în Biserica Ortodoxă Română. Cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Justinian, a viețuit în Mănăstirea Antim din București. A fost hirotonit preot în 1977 și a slujit la Mănăstirea Antim, alături de duhovnicul său, părintele Sofian Boghiu.

A petrecut o lună de zile cu Părintele Dumitru Stăniloae la Mănăstirea Cernica. În urma convorbirilor cu el, în 1984 a scris cartea „Îndrăznește să înțelegi că te iubesc”, reeditată la Sibiu în 1995 sub titlul „Mica dogmatică vorbită. Dialoguri la Cernica”.

A studiat limbi clasice, iar în 1983 a devenit doctor în Istoria Bizanțului. Între anii 1980-1990, a urmat studii de teologie ortodoxă, sub îndrumarea Părintelui Dumitru Stăniloae.

Și-a susținut doctoratul în Teologie Dogmatică la Institutul Teologic „Sfântul Serghie” din Paris în 27 aprilie 2010. Este consilier al Mitropolitului Iosif pe probleme de comunicare și media.

Este parohul Parohiei Ortodoxe Francofone „Saint Germain și Saint Cloud” din Louveciennes, în apropierea Parisului.

Citește și INTERVIU Pr. Marc-Antoine Costa de Beauregard: Părintele Stăniloae vedea teologia ca pe un act mistic

Vezi și Pr. Claude Delangle, saxofonist de prestigiu, a primit titul de Doctor Honoris Causa al Universității de Arte din Iași

Sursă foto: YouTube

Comentarii Facebook


Știri recente