Unitatea de limbă, credință și neam – tema celui de-al 12-lea Colocviu dedicat Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga

Cea de-a XII-a ediție a Colocviului de la Putna, organizat de Fundația „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta”, se va desfășura în perioada 23–25 august 2018, având ca temă: „Unitatea de limbă, credință și neam. Sensul culturii române”.

În anul sărbătoririi Marii Uniri, întâlnirea de la Putna își propune să dezbată semnificațiile unității de limbă și credință ale poporului nostru și să deslușească sensul formelor pe care cultura română le-a manifestat în existența ei, de la începuturi până astăzi.

Comunicările provin din diferite domenii științifice, vizând limba, istoria, teologia, literatura, filosofia, antropologia, muzica, artele plastice, critica de artă etc, precizează comunicatul transmis de Mănăstirea Putna.

Program

Simpozionul va fi deschis joi, 23 august, la ora 16.00, cu o slujbă de Te Deum oficiată de Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților.

Va urma vernisajul expoziției de pictură „Dulce Bucovină”, cu lucrări de Constantin Flondor, Dacian Andoni, Matei Lăzărescu, Andreea Palade și Dan Palade.

Tot în deschidere va fi prezentat numărul 11/2018 al revistei „Caietele de la Putna”, care reunește comunicările simpozionului „Pater et Filius. Continuitate în cultura română și europeană” din anul 2017.

Programul complet al colocviului poate fi consultat aici.

Volumul Portret. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta

În cadrul colocviului va fi lansat volumul „Portret. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta”, care cuprinde cuvinte despre Maica Benedicta rostite în cadrul Colocviilor și câteva portrete scrise special pentru acest volum.

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente