Unirea Principatelor Române la Parohia Uda, Protopopiatul Pașcani

La Parohia Nașterea Maicii Domnului – Uda din comuna Tătăruși, Protopopiatul Pașcani, a fost săvârșităsâmbătă, 24 ianuarie 2015, slujba de Tedeum, cu prilejul sărbătoririi a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. La finalul slujbei de Tedeum și al parastasului, grupul de copii și tineri Stephanus Magnus al parohiei, a susținut un program omagial în cinstea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza și Zilei de 24 ianuarie 1859.

Tânărul Răzvan Pintilie, coordonatorul activităților cultural – educative din cadrul parohiei, a relatat: Împreună cu părintele paroh, Vasile Pintilie, am hotărât să continuăm tradiția Unirii de la parohia Uda, anul acesta împlinindu-se 3 ani de slujire și comemorare culturală. La acest eveniment, au participat toți consilierii parohiali alături de Domnul Costel Costan, Inspector de Finanțe la Administrația Publică Locală – Pascani, Doamna Firuța Costan, Asistent medical al Cabinetului de Medicină de Familie – Tătăruși (Dr. Emil Huțanu), Domnul Grigore Dogaru, Plutonier Adjutant (R), Doamna Sinzieana Costan, Asistent medical al Serviciului de Ambulanță – Pașcani, alături de credincioși din toate parohiile din comuna Tătăruși”.

Copiii și tinerii grupului Stephanus Magnus al parohiei Nașterea Maicii Domnului” – Uda, au susținut un program de cântece comemorative și au pus în scenă micile povestiri din viața Domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Moș Ioan Roată și Vodă Cuza și Moș Ion Roată și Unirea, după marele scriitor Ion Creangă.

Comentarii Facebook


Știri recente