Ungaria: Recital de colinde în Catedrala Episcopală din Giula

Un concert de colinde a fost organizat duminică în Catedrala Episcopală din Giula. Au interpretat piese specifice Corul local Pro Musica și corul bisericii cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Curtici, județul Arad, în prezenţa PS Siluan.

Mai întâi, a evoluat corul din Curtici care a interpretat atât colinde noi, cât și colinde consacrate, după care a urmat corul Pro Musica care a susţinut colinde românești, dar și unele specifice românilor din Ungaria.

Cele două coruri au fost invitate apoi la o agapă comună, oferită din partea Parohiei din Giula Mare.

Corul din Giula i-a mai colindat sâmbătă, 16 decembrie 2017, pe credincioșii români din Otlaca Pustă și va participa și la tradiționalul Concert de colinde ce va avea loc la Micherechi în preajma Crăciunului. 

Anterior concertului, PS Siluan a oficiat Sfânta Liturghie în timpul căreia răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul bisericii din Curtici. 

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat că prinși fiind de grijile acestei lumi, uităm prea ușor de singura trebuință care contează cu adevărat, cea pentru mântuirea sufletului și care ar trebui să fie mai importantă decât toate celelalte probleme ale vieții.

Părintele Episcop a explicat că Biserica a rânduit duminică să fie citit textul evanghelic de la Luca 14:16-24 pentru a acorda mai multă atenție Nașterii Domnului și nu altor lucruri și obiceiuri lumești, chiar dacă acelea par a fi de primă necesitate.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente