Ungaria | Festivalul de colinde de la Micherechi a ajuns la cea de-a 10-a ediţie

Festivalul tradiţional de colinde susţinut la Micherechi în Ungaria a ajuns sâmbătă la ediţia cu numărul 10. Pe scena Casei de Cultură Gheorghe Dulău au interpretat piese tradiţionale corurile Parohiei Ortodoxe Românești și ale celorlalte confesiuni creștine din localitate, formate din credincioși de diferite vârste și mulți copii.

PS Siluan al Ungariei a fost prezent la eveniment şi a subliniat că întotdeauna românii au întâmpinat cu multă bucurie și prin colinde Nașterea Domnului.

Am putea spune că această tradiție este specifică poporului român mai mult decât la oricare alt popor de pe continentul european sau din altă parte, iar dacă Nașterea Domnului este atât de îndrăgită și de românii de azi, ea totuși nu trebuie să rămână un simplu eveniment familial, ci este necesar să se acorde un loc special, în familiile și sufletele noastre, pentru Cel Născut odinioară în Cetatea Betleemului, Care ne însoțește în fiecare zi a vieții noastre, a spus Preasfinţia Sa.

Grupul coral al Parohiei Ortodoxe din Micherechi a încântat apoi publicul spectator prin colinde noi, prin cântare și un ales grai românesc și bisericesc.

Au urmat, rând pe rând, grupurile corale ale celorlalte trei confesiuni din localitate, formate din numeroși copii, tineri și credincioși.

Partea finală a acestei manifestări a constituit-o concertul de colinde al renumitului Cor Pro Musica din Giula.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente