Una dintre cele mai mari minuni ale Ortodoxiei

Sfânta Lumină este una dintre marile minuni ale Creștinismului. Această minune se întâmplă an de an, de Paștele Ortodox la Ierusalim, când în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde Sfânta Lumină, un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an și care în primele minute nu arde.

„În Sfânta și Marea Sâmbătă, în Sfânta Cetate a Ierusalimului coboară Sfânta Lumină, semn al iubirii pe care Dumnezeu o arată atât de încercatei comunități creștine din Țara Sfântă. Această Sfântă Lumină o vom primi și noi și o veți primi și frățiile voastre. Primirea acestei Sfinte Lumini să fie un moment de luare aminte pentru viața fiecăruia dintre noi, de transformare a vieții noastre creștine în bucuria Învierii lui Iisus Hristos din morți”, a spus Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după cum informează TRINITAS TV.

Avem mărturii despre pogorârea Sfintei Lumini înca din timpul patriarhului Narcis al Ierusalimului, în secolul al II-lea. Patriarhul vorbește pe la anul 135 despre cum s-a aprins untdelemnul din candele la slujba de Înviere. De asemenea, istorici ca Nichifor Theotochie și alții mărturisesc despre ea.

Comentarii Facebook


Știri recente