Un volum care arată continuitatea dialogului între teologie, filosofie și știință în România

Editura Basilica pune la dispoziție o culegere valoroasă de studii românești, în limba engleză, despre relația dintre teologie, filosofie și știință.

Lucrarea se intitulează ‘The Relationship Between Theology, Philosophy and Science: an Eastern Christian Perspective’.

Pe lângă texte semnate de Adrian Lemeni și Arhid. Sorin Mihalache – coordonatorii volumului – se regăsesc articole de: Costea Munteanu, Dan Chițoiu, Pr. Petre Comșa, Pr. Răzvan Ionescu, Ștefan Afloarei, Ștefan Trăușan-Matu.

Prefața volumului este semnată de Patriarhul Daniel.

Preafericirea Sa subliniază că experiența din ultimii cincisprezece ani ne permite să afirmăm continuitatea unui dialog între teologie, filosofie și știință în România, dialog care a fost sprijinit în mod activ și încurajat de Biserica Ortodoxă Română.

„Credința nu se bazează pe ignoranță sau pe ostilitate faţă de cercetarea științifică sau filosofică, condusă de rațiune, ci este un mod superior de cunoaștere, exprimând comuniune cu Adevărul – Creatorul universului și Dăruitorul vieții veșnice, care transcede orice demonstrație”, scrie Patriarhul României.

Poți răsfoi și comanda cartea în Librăria Cărților Bisericești.


Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești – www.librariacartilorbisericesti.ro, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente